Deutsch / English
Deutsches Staatstheater Temeswar

Harald Weisz

Actor

Harald Weisz s-a născut în 1993 la Timișoara și a studiat actoria în limba germană la Facultatea de Muzică și Teatru a Universității de Vest din Timișoara. Este membru al ansamblului TGST din 2014, iar regizori precum Niky Wolcz, Laszlo Bocśardi, Yuri Kordonsky, Răzvan Mazilu, Silviu Purcărete, Alexander Hausvater i-au conturat parcursul actoricesc.

În 2018 a primit Premiul "Pro Cultura Timisiensis", pentru realizări deosebite în domeniul cultural. A participat la diverse ateliere de actorie conduse de Simon Schlingplässer, Radu Vulpe, Ida Jarcsek-Gaza, Miklós Bács, Andrea Gavriliu, Ștefan Lupu, precum și la sesiuni de formare a vocii și a vorbirii conduse de Tim Schüler. 

Printre spectacolele în care a jucat și interpretat se numără: "Incredibila și trista poveste a candidei Eréndira și a bunicii sale fără suflet" de Gabriel Garcia Márquez (regia: Yuri Kordonsky), "Dumnezeul Kurt" de Alberto Moravia (regia: Alexander Hausvater), "Katzelmacher. Dacă n-ar fi vorba despre iubire'" de R.W. Fassbinder (regia: Eugen Jebeleanu), "Leonce și Lena" de Georg Büchner (regia: Niky Wolcz), "Oameni. De vânzare" (piesă de teatru și regie: Carmen Lidia Vidu), "Cartea junglei" după cartea de povești cu același nume de Rudyard Kipling (regie: Răzvan Mazilu), "Visul unei nopți de vară" după William Shakespeare (regie: István Szábó) sau "Lysistrata 3.0" după Aristofan (regie: Niky Wolcz).


Fotos

Aktuelle Aufführungen

Aufführungsarchiv

Vezi mai multe (19)

#teatrusigur