Deutsch / English
Deutsches Staatstheater Temeswar

Yannick Becker

Yannick Becker s-a născut în Lauf a. d. Pegnitz, Germania, în 1997 și a terminat studiile de actorie la Facultatea de Teatru și Film, Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj. 


Înainte de a deveni membru al ansamblului Teatrului German de Stat Timișoara, la începutul anului 2023, Yannick a lucrat ca actor pentru secția germană a Teatrului Național „Radu Stanca” din Sibiu. La TGST joacă în piesele: Livada de vișini după A.P. Cehov în rolul lui Epihodov Semion Panteleevici;  Visul unei nopți de vară după William Shakespeare în rolul lui Puck; Destine Dunărene de Andrea Wolfer și Swantje Volkmann în rolul lui Alexander Steinlein; Lysistrata 3.0 după Aristofan în rolul lui Chremylos; Teatrul de Pascal Rambert în rolul lui Fritz; Ținuturile joase după Herta Müller în rolul lui Toni. 


A lucrat cu mai mulți regizori din România și din străinătate: Volker Schmidt, Kristóf Szabó, Niky Wolcz, Pascal Rambert. 


Yannick a participat la mai multe concursuri de teatru și a primit Premiul Special al Juriului la Festivalul OKaua 2019 de la București pentru rolul Sandros din piesa cu același nume de Katalin Thuróczy (regia: Mara Opriș). De asemenea, a participat la workshop-uri, printre care un curs de formare susținut de Stephan Perdekamp și Sarah Victoria și un workshop de improvizație și imaginație vocală susținut de Ada Milea.


Fotos

Aktuelle Aufführungen

Aufführungsarchiv

#teatrusigur