Deutsch / English
Deutsches Staatstheater Temeswar

Începe microstagiunea Teatrului German. Spectacolele vor fi urmate de discuții cu publicul moderate de critici din țară, membri ai Asociației Internaționale a Criticilor de Teatru

2 mai 2023

Joi, 4 mai 2023, începe microstagiunea TGST, eveniment care se va desfășura pe durata a șase zile și care cuprinde 7 dintre spectacolele produse de Teatrul German în ultimii ani, atât pentru scena proprie, cât și în colaborare cu alte instituții culturale.

Misiunea teatrului nostru este promovarea, prin intermediul dramaturgiei clasice și contemporane, a culturii germane, atât în România, cât și peste granițe, de a explora tendințele inovatoare, europene, din artele spectacolului, și apoi de a prezenta la Timișoara forme teatrale diverse precum: dramaturgie contemporană sau texte clasice montate într-un stil contemporan, teatru documentar sau teatru cu mize socio-politice, teatru de animație sau teatru de marionete, formate teatrale inovatoare exprimate prin intermediul noilor media și a elementelor performative.

Anul acesta Timișoara este Capitală Europeană a Culturii, iar noi considerăm că acesta este un bun prilej pentru un angajament mai mare și o vizibilitate crescută a produselor culturale ale Teatrului German. În plus, ne dorim ca teatrul să fie o posibilitate de dialog între artiști și participanți, prin urmare toate spectacolele din microstagiune vor fi urmate de discuții cu publicul, la care vă invităm să participați. Moderatori vor fi criticii de teatru Oana Cristea Grigorescu, Oltița Cîntec, Cristina Modreanu și Daniela Șilindean. Discuțiile se vor desfășura în limba română, iar teatrul asigură traducerea simultană în limbile germană și engleză.

Scopul AICT este de a reuni criticii de teatru pentru a promova cooperarea internațională. Obiectivele sale principale sunt promovarea criticii de teatru ca disciplină și contribuirea la dezvoltarea bazelor metodologice ale acesteia; protejarea intereselor etice și profesionale ale criticilor de teatru și promovarea drepturilor comune ale tuturor membrilor săi; contribuirea la cunoașterea și înțelegerea reciprocă între culturi prin încurajarea întâlnirilor și schimburilor internaționale în domeniul teatrului în general.

Mai multe detalii despre spectacole, în link-ul următor: https://bit.ly/3LJyNPd

Bilete, aici: https://bit.ly/3LoBq8O

Ne vedem la microstagiune!

Die letzten Nachrichten

#teatrusigur