Deutsch / English
Deutsches Staatstheater Temeswar

CHIP DE FOC – din nou la Teatrul German de Stat din Timişoara (TGST)

10 martie 2008

Luni, 10 martie, de la ora 19, Teatrul German de Stat Timişoara reia una din montările de succes ale ultimilor ani, Chip de foc, de Marius von Mayenburg, cu Ioana Iacob, Alexandru Mihăescu, Georg Peetz, Isolde Cobeţ şi Radu Vulpe.

Marius von Mayenburg – unul din reprezentanţii de marcă ai dramaturgiei germane actuale – a primit în 1997 Premiul "Kleist" şi Premiul Fundaţiei Literare din Frankfurt. Regizorul sibian Radu Alexandru Nica este laureat al Premiului UNITER pentru Debut din 2004 şi a diverse premii de regie, printre care cel al Colocviului Teatrelor Minorităţilor Naţionale Gheorgheni.

De la premiera din februarie 2005, spectacolul timişorean a fost jucat cu succes în ţară (Transilvania, Bucureşti, Gheogheni ş.a.) şi în străinătate (Croaţia, Germania, Serbia).

Pe scenă este prezentată viaţa cotidiană a unei familii: relaţia pãrinţilor este banalã şi lipsitã de afecţiune; fiul Kurt, aflat în pubertate, citeşte filosofie şi incendiazã întregul cartier, iar sora sa cea mare, Olga, cu care acesta are o legãturã incestuoasã, face tot ce-i stã în putinţã sã evadeze din strâmtoarea adolescenţei, cu ajutorul prietenului ei, Paul.

Spectacolul se traduce la cască în limba română, iar elevii şi studenţii beneficiază de reduceri de 50%. Biletele se pot rezerva acum mai simplu şi mai rapid de pe noua pagină www.tgst.ro.

Die letzten Nachrichten

#teatrusigur