Deutsch / English
Deutsches Staatstheater Temeswar

Festivalul European de Teatru Eurothalia - ediția a VII-a

19 iulie 2017

Cea de-a șaptea ediție a Festivalului European de Teatru Eurothalia, organizat de Teatrul German de Stat Timișoara (TGST), se va desfășura anul acesta sub tematica Limite și va avea loc în perioada

6-13 octombrie 2017.

În programul ediției 2017 se regăsesc spectacole ale unora dintre cele mai apreciate companii europene de teatru și dans, precum Gob Squad și Markus&Markus din Germania, Les ballets C de la B și Ultima Vez din Belgia, Motus din Italia, Señor Serrano din Spania și Centrul Cultural Onassis din Grecia. Ediția 2017 va cuprinde și seria de evenimente Eurothalia Xtension, axată pe opera celebrului regizor de teatru Eugenio Barba și a companiei Odin Teatret din Danemarca. Totodată, spectatorii vor avea ocazia să vizioneze unele dintre cele mai recente și de succes producții ale TGST.

Festivalul Eurothalia este curatoriat și coordonat pentru a treia oară de teatrologul Andreea Andrei, care declară următoarele cu privire la programul ediției 2017: „Anul acesta am ales să vorbim despre limite și mai ales despre transgresare: fie că este vorba despre trecerea granițelor sau despre fluiditatea de gen, despre depășirea limitelor corpului sau despre spargerea barierelor dintre spectatori și actori, despre întrepătrunderea realului și virtualului sau despre transcederea comunicării verbale.

Programul de anul acesta include și seria de evenimente Eurothalia Xtension, organizată împreună cu Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană 2021. Despre aceste evenimente, Chris Torch, directorul artistic al Asociației Timișoara 2021, declară: „Timișoara 2021 își propune să susțină inițiativele deja existente în peisajul cultural al orașului Timișoara. Eurothalia este unul dintre cele mai bune exemple de schimburi internaționale din orașul nostru. Prin alocarea unor resurse pentru a aduce Odin Teatret la acest festival, atât cu spectacole, cât și cu ateliere, avem ocazia de a învăța de la un exemplu minunat de combinație între arta înaltă și angajarea în comunitate. În același timp, aducem pentru prima dată în Timișoara o companie de teatru legendară.”

Festivalul Eurothalia este realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara, în parteneriat cu Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană 2021 și cu Departamentul pentru Relații Interetnice din cadrul Secretariatului General al Guvernului, finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale și cofinanțat de Consiliul Județean Timiș și Uniunea Teatrală din România, din fonduri provenite din timbrul teatral.

Mulțumim: SC Hydromatic Sistem SRL, Cercului Militar Timișoara și Teatrului Maghiar de Stat „Csiky Gergely“ Timișoara.

Programul festivalului poate fi descărcat aici.

Biletele pot fi achiziționate, începând cu 12 septembrie 2017, într-unul din următoarele moduri:

la casieria Teatrului German (str. Alba Iulia nr. 2)

Orar: Marți-Vineri: 10-15 și 17-19; Sâmbătă: 10-15

precum şi cu o oră înainte de începerea spectacolelor ;

online pe paginile teatrulgerman.ro, eurothalia.ro şi biletmaster.ro.

Alexandra Urs

Secretar artistic

Foto: Imagine din „Western Society, o producție Gob Squad. Fotografia poate fi utilizată în mass-media și în scopuri de promovare, inclusiv în media electronice.

Die letzten Nachrichten

#teatrusigur