Deutsch / English
Deutsches Staatstheater Temeswar

GOETHE_LENAU_FAUST: Premieră în Baden-Württemberg

10 februarie 2010
GOETHE_LENAU_FAUST: Premieră în Baden-Württemberg

Premiera din Bruchsal a coproducţiei Teatrului German de Stat Timişoara (TGST) cu Teatrul de Stat din Bruchsal (Germania), GOETHE_LENAU_FAUST, Explorarea unui mit, a avut loc joi, 4 februarie 2010 pe scena Teatrului de Stat din Bruchsal. Coproducţia, a cărei premieră timişoreană a avut loc la 1 octombrie 2009, este unul dintre cele mai importante proiecte desfăşurate în cadrul relaţiilor de parteneriat dintre cele două teatre.
La festivităţile ocazionate de premiera din Bruchsal au fost prezenţi reprezentanţi ai vieţii politice şi culturale din landul Baden-Württemberg. Cu acest prilej, directorul TGST, Lucian Vărşăndan, a călătorit la Bruchsal.

Premiera este urmată de cca. 20 de reprezentaţii în Bruchsal şi în landul Baden-Württemberg.

Această primă coproducţie a celor două teatre are la bază atât textele lui Johann Wolfgang Goethe – Faust, partea I şi partea a II-a – precum şi versiunea Faust a lui Nikolaus Lenau. Direcţia de scenă a fost preluată de directorul Teatrului de Stat din Bruchsal, Carsten Ramm.

În spectacol evoluează actori ai ambelor teatre: René Laier, Alex Halka, Miriam Gronau, Hannes Höchsmann, Andrea Nistor, Cornelia Heilmann, Iosif Csorba şi Ramona Olasz. Pentru rolul Margareta din acest spectacol, Andrea Nistor a fost distinsă cu Premiul pentru cea mai bună interpretare feminină la ediţia din 2009 a Colocviului Teatrelor Minorităţilor Naţionale de la Gheorgheni. Costumele au fost concepute de Ines Unser, decorul este creaţia lui Carsten Ramm şi a lui Ines Unser, iar conducerea muzicală este asigurată de Hennes Holz.

Proiectul este realizat cu sprijinul Ministerului Ştiinţei, Cercetării şi Artei din landul Baden-Württemberg, al Municipiului Timişoara, al Fundaţiei Landului Baden-Württemberg şi al Fundaţiei pentru Cultura Şvabilor Dunăreni din Landul Baden-Württemberg.

Die letzten Nachrichten

#teatrusigur