Deutsch / English
Deutsches Staatstheater Temeswar

Incredibila și trista poveste a candidei Eréndira și a bunicii sale fără suflet – Premii pentru cea mai bună scenografie și regie la Gala Premiilor UNITER 2018

22 octombrie 2018

Uniunea Teatrală din România a anunţat luni, 7 mai 2018, câștigătorii celei de-a XXVI-a ediţii a Galei Premiilor UNITER. Teatrul German de Stat, prezent pe lista finaliștilor cu trei nominalizări, și-a adjudecat două premii.

Astfel, la categoria Cea mai bună scenografie, câștigători au fost scenografii Helmut Stürmer (decor) și Ioana Popescu (costumele și desenele în nisip live), – aceasta din urmă fiind scenograf angajat al TGST – pentru munca extraordinară pe care au depus-o la spectacolul Incredibila și trista poveste a candidei Eréndira și a bunicii sale fără suflet.

Mai mult, Yuri Kordonsky a primit trofeul pentru Cea mai bună regie, nominalizat fiind pentru același spectacol. Viziunea regizorală a lui Kordonsky a creat o experiență inedită, un ansamblu în carea realitatea și imaginarul se întrepătrund și spun o poveste nemaintâlnită, împestrițată de realismul magic a lui Gabriel García Márquez

Nu în ultimul rând, la categoria Cea mai bună actriţă în rol principal a fost nominalizată actrița TGST Olga Török pentru rolul Eréndirei din spectacolul sus-menționat. Deși nu a câștigat premiul cel mare (în favoarea Marianei Mihuț), actrița a fost favorita publicului, primind, de departe, cele mai multe voturi din partea spectatorilor iubitori de teatru.

Spectacolul „Incredibila și trista poveste a candidei Eréndira și a bunicii sale fără suflet” de Gabriel García Márquez a avut premiera în septembrie 2017 la Teatrul German de Stat Timișoara. Dramaturgia este semnată de Rudolf Herbert. Distribuția este întregită de actorii Ida Jarcsek-Gaza, Horia Săvescu, Rareș Hontzu, Franz Kattesch, Radu Brănici, Isa Berger, Dana Borteanu, Harald Weisz, Aljoscha Cobeţ, Richard Hladik/Mihály Csongor, Dana Borteanu, Isa Berger, Radu Brănici, Harald Weisz și Aljoscha Cobeţ.


Spectacolul a reprezentat a doua colaborare a lui Yuri Kordonsky cu Teatrul German de Stat Timișoara, după „Pescărușul” în 2013.

Die letzten Nachrichten

#teatrusigur