Deutsch / English
Deutsches Staatstheater Temeswar

„Liber pentru pace” – un eveniment de solidarizare cu victimele războiului – organizat la Teatrul German de Stat Timișoara

21 martie 2023

Teatrul German de Stat Timișoara are plăcerea de a invita publicul la o lectură scenică – Liber pentru pace – care va avea loc vineri, 31 martie 2023, începând cu ora 19.30. Evenimentul se va desfășura în sala Studio a Teatrului Maghiar de Stat „Csiky Gergely” Timișoara, exclusiv în limba germană, prin amabilitatea editurii S. Fischer Verlage.

Organizarea întâlnirii și conceptul evenimentului aparțin Forumului femeilor artiste din Karlsruhe (GEDOK), în parteneriat cu Cenaclul literar „Stafette” Timișoara și Teatrul German de Stat Timișoara.

Având în vedere tragedia războiului, care afectează întreaga Europă cu mașinăria sa infernală de anihilare a oamenilor și a umanității, artiștii participanți doresc să ofere un moment de solidaritate cu victimele prin proiectul lor comun, abordând prin textele și spectacolele lor complexitatea temelor războiului, expulzării și anihilării.

În același timp, la baza proiectului se află căutarea amprentelor pe care artiștii le experimentează în domeniile lor de viață și de muncă. Realitățile din viața artiștilor din orașele gemene Karlsruhe și Timișoara se întâlnesc în lectura scenică, creând ceva nou. O parte a procesului de creație constă în investigarea mecanismelor culturale care, în anumite circumstanțe, s-ar putea condensa în narațiuni toxice, dintre care unul este naționalismul.

La eveniment vor participa Karin Bruder, cu un fragment din noul său roman „Weiße Jahre”, Ondine Dietz, care va citi din romanul „Si tacuissez, Scheherezade”, iar Lorette Cherascu și Henrike Bradiceanu Persem, membre ale cercului literar de limbă germană „Stafette” din Timișoara, vor citi fiecare din opera lor lirică. Actrița Ida Jarcsek-Gaza va citi fragmente din „Ungehaltene Reden ungehaltener Frauen” de Christine Brückner.

Interludii muzicale în interpretarea pianistei Roxana Ardeleanu: „Sonata Lunii” de Ludwig van Beethoven (partea întâi), „Nocturna în do diez minor” de Fredéric Chopin și „Ständchen” (Serenada) de Franz Schubert.

Astfel, își dau concursul: Ida Jarcsek-Gaza, Ondine Dietz, Karin Bruder, Henrike Bradiceanu-Persem, Lorette Cherascu

Biletele se pot achiziționa de aici: https://www.entertix.ro/bilete/14946/frei-fr-frieden-eine-szenische-lesung-liber-pentru-pace-o-lectura-scenica-free-for-peace-a-staged-reading-31-martie-2023-teatrul-maghiar-de-stat-timisoara.html

Die letzten Nachrichten

#teatrusigur