Deutsch / English
Deutsches Staatstheater Temeswar

Rudolf Herbert, directorul artistic al Teatrului German de Stat, s-a stins din viață după o lungă suferință

4 aprilie 2024

Rudolf Herbert, directorul artistic al Teatrului German de Stat Timișoara, s-a stins din viață în dimineața zilei de joi, 4 aprilie 2024, după o lungă suferință.


Născut la 17 octombrie 1953 în Brașov și având peste trei decenii experiență în teatru și jurnalism, dobândită în România, Germania, Franța și Belgia, Rudolf Herbert a contribuit cu entuziasm, dedicare și profesionalism la direcția artistică a Teatrului German de Stat.

Teatrul a fost prima sa dragoste, debutând ca actor în 1981 la secția germană a Teatrului de Stat din Sibiu (azi Teatrul Național „Radu Stanca”). Din 1984, vreme de mai mult de trei decenii, a lucrat ca redactor cultural la mai multe publicații importante. A colaborat cu cotidianul de limbă germană din București „Neuer Weg” (azi ADZ), cu postul de radio Deutsche Welle din Köln și cu filialele din Lyon și Bruxelles ale Euronews.

Din 2017 a început colaborarea cu Teatrul German de Stat Timișoara ca dramaturg de producție pentru unele spectacole importante din repertoriul acestuia, apoi, din 2021, ca director artistic, fiind implicat activ în configurarea programului Festivalului European de Teatru „Eurothalia” și în alegerea titlurilor care și-au aflat loc pe afișul teatrului. Referințele sale artistice aveau la bază un bagaj cultural temeinic, fertil pentru un dialog cultural înăuntrul căruia se simțea mereu confortabil, nu în ultimul rând și datorită faptului că putea comunica excelent în patru limbi.

Dedicarea sa pentru teatru a fost nemărginită, alcătuind – împreună cu un inteligent simț al umorului – o personalitate plină de spirit, poftă de viață și încredere.

Colectivul Teatrului German de Stat Timișoara deplânge profund această grea pierdere și transmite întreaga sa compasiune familiei și prietenilor îndurerați.

Die letzten Nachrichten

#teatrusigur