Deutsch / English
Deutsches Staatstheater Temeswar

Spectacolul TGST „Electra”, în turneu la Sibiu

7 noiembrie 2017

Teatrul German de Stat Timișoara (TGST) și secția germană a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu (TNRS) continuă și în acest an schimbul de spectacole între singurele colective de teatru dramatic de expresie germană din România.

Astfel, colectivul TGST susține la Sibiu spectacolul „Electra” după Euripide și Eschil, în regia lui Bocsárdi László

joi, 9 noiembrie 2017, la ora 19

în sala Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu.

Spectacolul beneficiază de traducere în limba română.

Regia spectacolului „Electra” poartă semnătura lui Bocsárdi László, dublu laureat al Premiului UNITER pentru cea mai bună regie. Versiunea scenică îi aparține lui Benedek Zsolt. Decorul este creat de Bartha József, iar costumele de Kiss Zsuzsanna. Muzica originală a fost compusă de Boros Csaba. Distribuția îi aduce împreună pe actorii Isa Berger, Harald Weisz, Konstantin Keidel, Ida Jarcsek-Gaza și Rareș Hontzu.

„Electra” păstrează stilul scriiturii originale, tratând totodată teme esențiale ale tragediei antice grecești, precum dorința de răzbunare, problematica destinului ori raportul cu divinitatea, într-o manieră contemporană. Agamemnon este ucis de către soția sa, Clitemnestra, și iubitul acesteia, Egist. Frații Electra și Oreste vor să răzbune moartea tatălui lor, plan ce atrage după sine o serie de complicații și răsturnări de situație.

Spectacolul TGST a fost prezentat și în cadrul festivalurilor de teatru de la Bacău și Gheorgheni, fiind totodată inclus și în selecția oficială a Festivalului Național de Teatru din octombrie 2015, de la București.

Secția germană a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu va prezenta la rândul său spectacolul „Martiri” de Marius von Mayenburg, în regia lui Radu-Alexandru Nica, pe scena TGST, duminică, 17 decembrie 2017, la ora 19,30.

Proiectul este realizat de cele două teatre cu sprijinul organizațiilor din Banat, respectiv Sibiu, ale Forumului Democrat al Germanilor din România.

Andreea Andrei
Consultant artistic

Foto: Imagine din „Electra”, o producție TGST. Fotografia poate fi utilizată în mass-media și în scopuri de promovare, inclusiv în media electronice.

Die letzten Nachrichten

#teatrusigur