Deutsch / English
Deutsches Staatstheater Temeswar

Teatrul German de Stat Timişoara la ARAD

18 februarie 2009

Teatrul German de Stat Timişoara se va afla în ziua de joi, 19 februarie 2009, la Arad, unde va susţine două spectacole:

- la ora 11,00, în sala mare a Teatrului Clasic Ioan Slavici:
ALBĂ CA ZĂPADA ŞI CEI ŞAPTE PITICI
Musical-basm de Simona Vintilă după Fraţii Grimm, muzica: Ilie Stepan

- la ora 19,00, în sala Studio a Teatrului Clasic Ioan Slavici:
drama WOYZECK
de Georg Büchner

Musicalul Albă ca Zăpada şi cei şapte pitici este cel mai recent titlu din repertoriul pentru copii,… părinţi şi bunici al scenei germane timişorene. Spectacolul a avut premiera timişoreană în stagiunea trecută, iar de atunci a bucurat mii de copii în Banat, dar şi în turneele întreprinse în numeroase oraşe din Transilvania. Montarea Simonei Vintilă – străină de stridenţe necaracteristice spiritului basmului clasic – este îndrăgită şi datorită muzicii compuse de Ilie Stepan şi interpretate live, care – alături de scenografia Getei Medinski şi coregrafia lui Helen Ganser – creează timp de o oră o atmosferă destinsă şi de bună dispoziţie.

Piesa Woyzeck, de Georg Büchner, reprezintă una dintre cele mai cunoscute şi jucate drame ale literaturii germane. În timpul scurtei sale vieţi, Büchner – născut la 1813 – a scris lucrări care se numără printre scrierile de referinţă ale literaturii germane: "Moartea lui Danton", "Lenz", "Leonce şi Lena", "Woyzeck". Început în anul 1837, "Woyzeck" nu a mai putut fi finalizat de către autor. Fragmentul dramatic a căzut – într-o primă fază – pradă uitării, fiind pus în scenă în premieră mondială abia în 1913 la Residenztheater München. De la acea dată a cunoscut numeroase montări. Spectacolul timişorean este regizat de Georg Peetz, din Germania, care a conceput şi decorul. Costumele sunt creaţia lui Carmen Gaza, dramaturgia de producţie a fost asigurată de Alina Mazilu, light-design-ul îi aparţine lui Lucian Moga. Spectacolul se traduce la cască în limba română.

Die letzten Nachrichten

#teatrusigur