Deutsch / English
Deutsches Staatstheater Temeswar

Teatrul German de Stat Timișoara la Festivalul de Teatru Scurt Oradea

26 septembrie 2016


Spectacolul „De fapt e frumos” de Volker Schmidt, o producție a Teatrului German de Stat Timișoara (TGST), va fi prezentat în cadrul celei de-a XXII-a ediţii a Festivalului de Teatru Scurt de la Oradea

joi, 29 septembrie, la ora 19,

la Casa de Cultură a Sindicatelor Oradea.


Festivalul de Teatru Scurt este component al Festivalului Internațional de Teatru Oradea, aflat la cea de-a IV-a ediție și se va desfășura în perioada 25 septembrie – 2 octombrie 2016. Anul acesta, selecţia a fost realizată de către criticul de teatru Doru Mareș.


Textul, regia și decorul spectacolului „De fapt e frumos” sunt semnate de însuși autorul Volker Schmidt, reputat dramaturg, actor și regizor austriac, ale cărui piese sunt traduse în 11 limbi, fiind prezentate la Theatertreffen Stückemarkt din Berlin. Costumele sunt realizate de Nina Kroschinske din Berlin, iar light-design-ul de Botond Nosz. Din distribuție fac parte actorii TGST Konstantin Keidel, Ioana Iacob, Radu Vulpe, Richard Hladik, Anne-Marie Waldeck și Oana Vidoni.


„De fapt e frumos” priveşte îndeaproape relațiile unei generații care se remarcă prin fuga de obligații, fiind mereu în căutarea a ceva mai bun. Un spectacol despre oameni în jurul vârstei de 30 de ani, bine instruiți, care trec de la un job temporar la celălalt, sunt mereu pe drumuri și trăiesc în locuințe semi-mobilate, dar ale căror profiluri pe rețelele de socializare sunt actualizate non-stop și puse la punct. În spatele banalității prezentării sinelui pe Facebook se ascunde însă drama căutării relaţiei potrivite.


Despre acest miza acestui spectacol și despre filozofia sa de lucru, Volker Schmidt declară următoarele: „Vreau să lucrez cu plăcere și pasiune. Vreau să explorez omul și să îl arăt cu toate secretele și contradicțiile sale. Vreau să arăt că nimeni nu este singur cu întrebările și problemele cu care se confruntă. Este vorba despre o viziune universală asupra omului, despre coeziunea generată prin trăirile și evocările situațiilor de pe scenă.”


Andreea Andrei – Secretar PR

Die letzten Nachrichten

#teatrusigur