Deutsch / English
Deutsches Staatstheater Temeswar

Daniela Török

Actriță

Daniela Török s-a născut în 1978 la Timișoara, unde a terminat studiile de actorie în anul 2000 – specializarea Artele spectacolului – Actorie în limba germană din cadrul Facultății de Muzică și Teatru a Universității de Vest din Timișoara.


Mai recent a jucat și joacă în spectacolele Crăiasa Zăpezii de Evgheni Schwarz în rolul Crăiesei; Leonce și Lena de Georg Büchner în rolul Rosettei; Oameni. De vânzare de Carmen Lidia Vidu; Visul unei nopți de vară după William Shakespeare în rolul Hipolitei; Lysistrata 3.0 după Aristofan în rolul lui Lampito; Cartea junglei după Rudyard Kipling în rolul Bagherei; Teatrul de Pascal Rambert în rolul Danielei; Katzelmacher. Dacă n-ar fi vorba despre iubire de Rainer Werner Fassbinder în rolul lui Elisabeth. 


A jucat sub conducerea unor regizori precum Radu Alexandru Nica, Silviu Purcărete, Răzvan Mazilu, Alexandru Dabija, Andrea Gavriliu, Eugen Jebeleanu, Cristi Juncu, Carmen Lidia Vidu, László Béres, Niky Wolcz, Kristóf Szabó


În 2014, a fost nominalizată de Asociația Română de Teatru UNITER la premiul pentru cea mai bună actriță în rol principal pentru rolul Sally Bowles din spectacolul Cabaret (regia: Răzvan Mazilu). De asemenea, a fost distinsă cu „Premiul de Excelență al Municipiului Timișoara” și Premiul „Pro-Cultura-Timisiensis” pentru serviciile aduse vieții culturale timișorene.


Daniela a participat la numeroase ateliere de teatru, printre care atelierul „Corpul în mișcare" din Berlin în 2003, „Școala de vară TGST” din Gărâna în 2009 și 2010 (condusă de Nicky Wolcz și Thomas Buts) și „Atelierul” de mișcare scenică din 2016.

Fotos

Aktuelle Aufführungen

Aufführungsarchiv

Vezi mai multe (35)

#teatrusigur