Deutsch / English
Deutsches Staatstheater Temeswar

Dragoș Buhagiar (a. G.)

A studiat la Academia de Arte "Nicolae Grigorescu" din Bucureşti. După absolvirea facultăţii a lucrat ca scenograf la diferite teatre bucureştene. Între 1997-2000 a fost professor asociat la Academia de Teatru şi Film Bucureşti. Buhagiar este membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România (U.A.P.) şi al Uninii Teatrale din România (UNITER).

Lucrează cu medii diferite şi în cele mai diverse domenii ale artelor vizuale. A realizat scenografii pentru reputaţi regizori români, ca de pildă Silviu Purcărete, Alexandru Dabija, Cătălina Buzoianu şi Andrei Şerban. A semnat designul producţiei unor videoclipuri muzicale ale unor artişti renumiţi ca Evanescence, Ash and The Rasmus, realizând de asemenea o paletă extrem de amplă de spoturi publicitare. A conceput afişe şi bannere publicitare şi a organizat evenimente şi lansări de produse. 

Dragoş Buhagiar e laureat a mai multor premii UNITER pentru scenografie. În 2000 a primit premiul Connex Excellency Award for Imagination in Image iar în 2008 premiul pentru cea mai bună scenografie a anului, acordat de secţia română a Asociaţiei Internaţionale a Criticilor de Teatru. 

Aktuelle Aufführungen

Aufführungsarchiv

Vezi mai multe (4)

#teatrusigur