Deutsch / English
Deutsches Staatstheater Temeswar

Franz Kattesch

Actor

Franz Kattesch, născut în 1967, a copilărit în Cisnădioara, a studiat actoria la Universitatea de Vest din Timișoara și a lucrat mai întâi ca actor la secția germană a Teatrului Național „Radu Stanca” din Sibiu, apoi la Teatrul German de Stat Timișoara. 


Pe lângă activitatea de actor la Sibiu, a preluat și conducerea Departamentului de Germană și a predat teatru la Liceul Samuel von Brukenthal timp de mai bine de 15 ani. De asemenea, s-a implicat în mișcarea de teatru amator de limbă germană în sectorul școlar și de tineret, a condus ateliere și a regizat piese care au fost prezentate în țară și în străinătate. Scrie ocazional umoristică în dialectul săsesc transilvănean.  


În repertoriul actual apare în spectacolele următoare: Cartea junglei după Rudyard Kipling în rolul Colonelului Hathi; Lysistrata 3.0 după Aristofan în rolul lui Strategos; Ținuturile joase după Herta Müller în rolul Bunicului; Teatrul de Pascal Rambert în rolul lui Otto; Livada de vișini de A. P. Cehov în rolul lui Gaev Leonid Andreevigi; Leonce și Lena de Georg Büchner în rolul Președintelui consiliului de stat; Visul unei nopți de vară după William Shakespeare în rolul lui Egeu; Dumnezeul Kurt de Alberto Moravia în rol principal; Europa de David Greig în rolul lui Fret. 


A lucrat cu Niky Wolcz, Yuri Kordonsky, Gábor Tompa, Alexandru Dabija, Kristóf Szabó, Alexander Hausvater, Volker Schimdt, Pascal Rambert, Răzvan Mazilu. 

Fotos

Aktuelle Aufführungen

Aufführungsarchiv

Vezi mai multe (15)

#teatrusigur