Deutsch / English
Deutsches Staatstheater Temeswar

Isolde Cobeţ

Actriță, Pedagog teatral

Isolde Cobeț s-a născut în 1962 la Bacău, a absolvit Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau” din Timişoara în 1980, urmând apoi cursurile Secţiei de Germanistică a Filologiei timişorene. Până în 1988 a activat ca profesoară, iar în 1989 a devenit actriţă a Teatrului German de Stat Timişoara. Din 1992 până în 1996 a studiat Artele spectacolului – Actorie în limba germană în cadrul Facultății de Muzică și Teatru a Universității de Vest din Timișoara

Din numeroasele ei apariţii pe scena Teatrului German de Stat Timişoara amintim următoarele spectacole și roluri: Hänsel și Gretel de Frații Grimm în rolul mamei, Crăiasa Zăpezii de Evgheni Schwarz în rolul Bunicii; Teatrul de Pascal Rambert în rolul Juliei; Cartea junglei după Rudyard Kipling în rolul lui Winifred; Visul unei nopți de vară de William Shakespeare în rolul lui Philostrat. 

A colaborat cu regizori importanți: Frieder Lorenz, Alexander Hausvater, Clemens Bechtel, Radu-Alexandru Nica, Victor Ioan Frunză, Andreas Poppe, Martin Baucks, Kristóf Szabó, Niky Wolcz. 

Din 1998 desfăşoară o bogată activitate în domeniul teatrului şcolar şi de tineret de limbă germană. Conduce trupa de teatru NiL a Liceului „Nikolaus Lenau" din Timişoara. Cu aceasta a montat numeroase spectacole precum Romeo şi Julieta de William Shakespeare, Insula de Mihail Sebastian, Dragă Elena Sergheevna de Ludmila Rasumovskaia, Always ultra de C. Schafer ş.a., care au fost distinse în repetate rânduri la festivaluri de teatru şcolar. 

În anul 2000 a fost director artistic al Festivalului de Teatru Şcolar Babylon-Europa trifft sich de la Bayreuth (Germania), iar din 2000 participă la organizarea Festivalul Internaţional de Teatru Școlar și de Tineret de Expresie Germană. Conduce în mod regulat workshop-uri la festivaluri şi întâlniri de teatru şcolar din România, Germania, Ungaria şi Croaţia.Fotos

Aktuelle Aufführungen

Aufführungsarchiv

Vezi mai multe (37)

#teatrusigur