Deutsch / English
Deutsches Staatstheater Temeswar

Olga Török

Actriță

S-a născut în 1985 la Satu Mare şi a absolvit Liceul German „Johann Ettinger” în oraşul natal. 2008 a terminat actoria la Secţia de Actorie în limba germană din cadrul Facultăţii de Muzică a Universităţii de Vest din Timişoara. „Käthchen din Heilbronn” a fost primul său rol principal pe scena TGST.


În 2018 este nominalizată la Premiile UNITER la categoria Cea mai bună actriţă în rol principal pentru rolul Eréndira din spectacolul „Incredibila și trista poveste a candidei Eréndira și a bunicii sale fără suflet” de Gabriel García Márquez,  în regia lui Yuri Kordonsky. Castiga „Premiul publicului” la aceasta categorie. În 2013 este de asemenea nominalizată la premiile UNITER pentru cea mai bună actriță în rol secundar, pentru rolul Sylvia din piesa "Fetița în bolul peștelui auriu" regizată de Radu Afrim. Cu rolul "Jamie" din piesa "CUPLUtoniu - Furiile & Marele război" de Neil LaBute în regia lui Radu-Alexandru Nica primeste premiul „Ifeszt2012”. 


Pentru contribuția la promovarea valorilor culturale ale orașului Timisoara i s-a acordat Premiul de Excelenta (2019, 2018 si 2015) si Premiul Pro Cultura Timisiensis (2012).

A fost aleasa la prima editie a proiectului „10 pentru FILM” în cadrul Transilvania International Film Festival (TIFF)

A participat la numeroase ateliere de teatru: 2009 şi 2010  la Şcoala de vară a TGST de la Gărâna, condusă de Nicky Wolcz, Thomas Buts şi asistenţii lor: Daniel Irizarry, Laura Buttler şi David Skeist. 2011 la „Academia itinerantă Andrei Şerban” la Ipoteşti. 2012 la workshop-ul „În căutarea teatrului existenţial”, sub coordonarea lui David Esrig.


www.olgatorok.ro

Fotos

Aktuelle Aufführungen

Aufführungsarchiv

Vezi mai multe (34)

#teatrusigur