Deutsch / English
Deutsches Staatstheater Temeswar

Rareș Hontzu

Actor

Rareș Hontzu s-a născut în 1978 la Sibiu și a absolvit în 2003 specializarea Artele spectacolului – Actorie în limba germană din cadrul Facultății de Muzică și Teatru a Universității de Vest din Timișoara. De la absolvire a făcut parte din ansamblul Teatrului German de Stat Timișoara. Temporar a fost angajat și la Secția Germană a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu, iar în stagiunea 2007-2008 la Teatrul German din Szekszard.


Dintre spectacolele în care joacă merită amintite următoarele: Cartea junglei de Rudyard Kipling în rolul șarpeului Kaa;  Lysistrata 3.0 după Aristofan în rolul lui Euripide; Teatrul de Pascal Rambert în rolul lui Rüdiger; Crăiasa Zăpezii de Evgheni Schwarz în rolul Corbului; Livada de vișini de A. P. Cehov în rolul lui Simeonov-Pişcik Boris Borisovici; Leonce și Lena de Georg Büchner în rolul Maestrului de ceremonii; Sidy Thal de Thomas Perle & Clemens Bechtel în rolul lui I. Popa; Visul unei nopți de vară după William Shakespeare în rolul lui Lisandru; Katzelmacher. Dacă n-ar fi vorba despre iubire de Rainer Werner Fassbinder în rolul lui Bruno. 


A colaborat cu regizori importanți precum: Alexander Hausvater, Alexandru Dabija, Radu Afrim, Brian Michaels, Gabor Tompa, Silviu Purcărete, Niky Wolcz, Volker Schmidt, Clemens Bechtel, Eugen Jebeleanu, Pascal Rambert, László Béres, Yuri Kordonsky, Răzvan Mazilu. 

 

Fotos

Aktuelle Aufführungen

Aufführungsarchiv

Vezi mai multe (50)

Nachrichten

#teatrusigur